29 Kasım 2016 Salı

1 KÖR AÇIŞINA 1 PİK CEVABI.KAPLAN KONVANSİYONU


1 Kör açışına Forsing olarak 1 Pik cevabı ;

Bir kör açılışına bir sanzatuyu forsing olarak kullananlar, bu açışa bir pik cevabı verdiğinde elinde dört tane mi yoksa, beş tane mi pik olduğu belli olmaz. Bu kusuru önlemek için, biz farklı bir sekans benimsedik. Bir kör açışına bir sanzatu cevabını, cevapçmın elinde beş tane pik olduğunu belirtmek için kullanıyoruz. Burada, cevapçının elinde altıdan fazla puan olduğu da ifade edilmiş ( Bu sanzatu cevabında, cevapçının  elinde olabilecek puanın üst limiti yoktur. Daha sonraki konuşmalarında, elinin gücünü belirtebilir.

Ortak bir kör açtığında, cevapçınm bir pik deklare etmesi  konvansiyoneldir ve kendinde forsing sanzatu cevabı verecek bir el  olduğunu belirtir. Ayrıca, piklerinin de en fazla dört tane olduğunu da ifade etmiş olur.

Açan ikinci konuşmasını, normal olarak yukarıda belirtilen şekilde yapar. Bütün konuşmalar aynı minval üzere devam eder. burada açan, minimum puanı ve üçlü veya dörtlü bir minörü olduğunu belirtmek için iki minör deklare ettiğinde, cevapçınm eli davet puanı (10-12) ve tek veya ikili körü olduğunda pik keser varsa 2SA ile elini ifade eder. Cevapçınm, pik keseri yoksa 2 Pik  deklare ederek, elinde davet puanı olduğunu ve eğer açanda pik keseri varsa, sanzatu oynamak istediğini belirtebilir. Açanın pik keseri  yoksa, cevapçınm açanın deklare ettiği minörde üç oynamaya hazır olduğu manası da, kendiliğinden çıkmış olur.

Ancak açanın elinde, Flannery konvansiyonunu kullananların 2 Karo ile açacağı bir dağılım varsa, yani 11-15 puan ve beşli kör dörtlü  pik varsa, bunu  1 Sanzatu  diyerek belirtir. Aynı dağılım ve reverse yapacak puanı   varsa da 2 Pik  deklare eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder