1 Aralık 2016 Perşembe

İki yönlü ( two way ) checkback



4.1.1. İki yönlü two way checkback

Tablo 56-1
Tablo 56-2
2 Sinek sekansları:
Açanın ikinci deklarede 1SA demesinden sonra, cevapçının 2sinek demesi, açana 2karo demesini söyler.
Cevapçı bu deklareye pas geçebilir. Elinde muhtemelen altılı karo ve 6-7 puan olmalıdır. Açan ikinci deklarede İSA dediği için, en az ikili karosu olduğunu biliyordur. Bu kont­ratın daha iyi oynayacağını düşünmektedir. Başka bir deklare verdiği takdirde elinde davet puanı olduğunu (9-11 veya kötü 12) belirtmektedir.
Tablo 56-3

Tablo 57-1
2 Karo Sekansları
Tablo 57-2
Sekansı, ortaklığın zona gideceğini garanti eder.
Açanın konuşmada öncelik sırası:
1. Varsa dörtlü majörünü göstermek,
2. Cevapçmın majörüne üç kart desteği göstermek,
3. Zayıf altı kartlı minörünü tekrar deklare etmek,
4. 2-2-5-4 veya 2-2-4-5 dağılımını göstermek,
5. 2SA deklare etmek.İlk iki öncelik sırası ortaklıklara göre değişiyor. Cevapçının ilk deklare ettiği renk pik ise, bazıları açanın dörtlü körü nü göstermesini tercih ediyor, diğerleri ise, üç kart pik deste ğini belirtmenin daha önemli olduğunu belirtiyor
Tablo 57-3
Tablo 58-1
Aşağıdaki ellerde ortağınızın 1Sinek açışı üzerine 1Pik cevabı verdiniz ve açan 1SA deklare etti, ikinci konuşmanız nasıl olur?
Tablo 58-2
26) Numaralı elde, tek konuşma hakkınız vardı, başkas öyleyecek bir şeyiniz yok pas geçersiniz.
27) Numarada, 2Kör der, beşli pik dörtlü körünüz olduğunu belirtirsiniz, ortağınıza pas geç veya iki pike düzelt diyorsunuz.
28) Numarada, 2Sinek diyerek ortağınızın 2 Karo demesini sağlar­sınız, bunun üzerine 3Pik diyerek davet puanınız olduğunu ve altılı pikiniz olduğunu belirtirsiniz.
29) Bu elde, zon oynamak istiyorsunuz, 2Karo diyerek zon for­sing puanınız olduğunu belirtirsiniz. Ortak 2 Kör veya 2Pik derse dör­de yükselirsiniz, 2SA cevabı gelirse de bunu üçe yükseltirsiniz.
30) Numarada, ortak 1SA dediğine göre, en az ikili karo­su vardır, 2Sinek diyerek ortağınızın 2Karo demesini sağlarsınız ve buna pas geçersiniz.
31) Numarada, gene 2Sinek diyerek ortağınızın 2 Karo demesinisağlarsınız, davet puanınız ve beşli trefliniz olduğunu belirt­mek üzere 2SA dersiniz. Ortak elini değerlendirip pas geçebi­lir,
3 Sinek diyebilir veya zona da gidebilir.
32) Numarada, ikinci turda 2Karo deyip, gelen cevaba 3 Sinek dek­lare ederek trefliden zona gidecek kuvvetiniz olduğunu belir­tirsiniz. Ortak en az 5 Tefliye kadar konuşmayı açık tutmalıdır.
33) Numaralı elde, pikleriniz yedi tane ve kendi kendine oynayacak güçte, 4Pik diyerek şansınızı denemekte yarar var.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder